Certificering voor coaches

Als u coach bent, dan is het belangrijk om u te laten certificeren door een beroepsorganisatie. De certificering geeft aan dat u een gediplomeerde en erkende trainer bent. Dit geeft de mensen die naar u op zoek zijn zekerheid.

Het unieke van SPOTCER is dat u met de SPOTCER Code niet alleen geregistreerd bent als gecertificeerde trainer of coach, maar dat u ook zichtbaar wordt in uw specialisatie, de doelgroep waar u zich op richt en de locatie waar u werkt.

 

Specialisatie

Er zijn onnoemelijk veel verschillende soorten coaches, die allemaal weer verschillende specialisaties en manieren van werken hebben. SPOTCER onderscheidt zich van andere beroepsorganisaties omdat SPOTCER-coaches zich profileren met hun specialisatie.

Een personalcoach is iets anders dan een loopbaancoach. Een lifecoach is iets anders dan een spirituelecoach. En een executivecoach is weer anders dan een sportcoach, een realisatiecoach, een kindercoach of een relatiecoach. Zij hebben allemaal een totaal ander vakgebied.

Zo zijn er gespecialiseerde coaches die mensen begeleiden bij de terugkeer in het arbeidsproces na een ernstige ziekte zoals kanker. Er zijn coaches voor mensen die een verlies hebben geleden of coaches voor ouders en kinderen waarbij opvoedingsproblemen spelen. Er zijn topcoaches voor high potentials, coaches voor mensen met angststoornissen en coaches voor re-integratie op de arbeidsmarkt. Het is uiteraard belangrijk dat u bij een coach terechtkomt die gespecialiseerd is in het gebied waar u als klant hulp bij nodig heeft.

In Nederland is er nog geen enkele andere organisatie waar je specifiek kunt vinden waarmee een coach zich profileert. Een erkenning door SPOTCER is daarom erg belangrijk voor coaches

Dat is de reden dat SPOTCER als beroepsvereniging verder gaat dan alle andere beroepsverenigingen. Coaches die een SPOTCER Code hebben zijn niet alleen gediplomeerd en erkend, maar profileren zich ook met hun specialisatie. Door u als coach te onderscheiden, bent u beter vindbaar en komen de klanten die naar u op zoek zijn automatisch naar u toe.

 

Ontwikkeling en bijscholing

SPOTCER draagt ook zorg voor uw ontwikkeling als coach door jaarlijks bijscholingstrajecten en diverse korte workshops, korte intensieve trainingen aan te bieden in uw vakgebied. Bijvoorbeeld relatiecoaching, paardencoaching, intuïtief coachen, coachen met het Grow-model, gezinscoaching, transformerend coachen, coachen voor de zakelijke markt, coachen aan de top, teamcoaching, oplossingsgericht coachen, coachen in de natuur, coachen met muziek, koken en coachen, coachen met creatieve middelen, coachen met jongeren, inspirerend coachen, etc. De bij SPOTCER aangesloten coaches krijgen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief waarin deze upgrades worden aangeboden.

 

Certificering voor opleidingsinstituten 

Als opleidingsinstituut kunt u ook door SPOTCER gecertificeerd worden. Neem in dat geval contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.