Certificering voor Trainers of Trainingsacteurs

Als u trainer of trainingsacteur bent, dan is het belangrijk om u te laten certificeren door een beroepsorganisatie. De certificering geeft aan dat u een gediplomeerde en erkende trainer of trainingsacteur bent. Dit geeft de mensen die naar u op zoek zijn zekerheid.

Het unieke van SPOTCER is dat u met de SPOTCER Code niet alleen geregistreerd bent als gecertificeerde trainer, coach of trainingsacteur, maar dat u ook zichtbaar wordt in uw specialisatie, de doelgroep waar u zich op richt en de locatie waar u werkt.  

 

Ontwikkeling

Een door SPOTCER erkende trainer voldoet aan de eisen die in de huidige tijd aan een professionele trainer gesteld worden. SPOTCER biedt daarom trainers en coaches enkele keren per jaar de mogelijkheid om zich te laten bijscholen en upgraden, zodat trainers zich blijvend kunnen ontwikkelen. Trainers en coaches met een Spotcer certificering krijgen 20% korting op trainingen die SPOTCER aanbiedt. 

 

Specialisatie

Er zijn heel veel verschillende trainers of trainingsacteurs voor verschillende vakgebieden, maar ook met speciale vaardigheden. Er zijn trainers voor teamvorming en trainers voor communicatie. Er zijn trainers die veranderingsprocessen begeleiden bij bedrijven, er zijn mindfulness-trainers, trainers in creatieve vaardigheden en trainers creatief denken. Maar ook trainers die werken met trainingsacteurs of met opstellingen. Allemaal verschillende trainers met verschillende mogelijkheden en verschillende manieren van werken voor verschillende doelgroepen. Daarnaast zijn er trainers die alleen werken, maar ook trainers die samenwerken met andere trainers en trainers die werken binnen teams of binnen trainingsbureaus.

Ook voor trainers en trainingsacteurs geldt in deze tijd dat het dus belangrijk is om zich te profileren en te specialiseren, zodat de juiste vraag bij het juiste aanbod aansluiting vindt. Daarnaast kan SPOTCER kan ook een brug slaan naar andere trainers of trainingsacteurs als u samenwerking zoekt voor een specifieke opdracht of voor een training in een ander vakgebied dan de uwe of voor een training waar meer trainers of trainingsacteurs bij nodig zijn.

Trainers en trainingascteurs zijn beter vindbaar als ze een SPOTCER Code hebben. Beter vindbaar voor klanten, maar ook beter vindbaar voor collega’s, want SPOTCER stimuleert samenwerking. 

 

Certificering voor opleidingsinstituten

Als opleidingsinstituut kunt u ook door SPOTCER gecertificeerd worden. Neem in dat geval contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.