Waarom SPOTCER?

SPOTCER slaat een brug tussen trainers en coaches enerzijds en consumenten en bedrijven anderzijds. SPOTCER biedt trainers en coaches een platform om zich te profileren op een manier die past bij deze tijd. Dat wil zeggen dat behalve de gebruikelijke gegevens van adres en opleiding ook referenties en specialisatie(s) te vinden zijn. Consumenten en cliënten kunnen daar bij SPOTCER gericht op zoeken.

Cliënten kunnen er zeker van zijn dat een trainer of coach die bij SPOTCER gecertificeerd is

  • een specialist is in plaats van een generalist
  • gepassioneerd is en doet wat hij of zij leuk vindt
  • weet waar zijn of haar talenten en tekortkomingen liggen ( en hoe die talenten en tekortkomingen duidelijk worden)
  • innoveert, meegaat met de tijd en gebruikmaakt van de nieuwste inzichten en technieken

 

Achtergrond

De laatste jaren is het aantal coaches en trainers enorm toegenomen. Er zijn naar schatting momenteel alleen al 34.000 coaches in Nederland. Dit aanbod is voor een cliënt niet meer te overzien. Veel trainers en coaches bieden zichzelf aan onder dezelfde algemene noemer, maar waar precies hun expertise ligt is niet duidelijk. Voor de consument is het onmogelijk geworden het kaf nog van het koren te scheiden en echt gericht te kunnen zoeken naar een coach of trainer die past bij zijn of haar specifieke behoefte.

Een algemene erkenning als trainer of coach is in deze tijd niet meer voldoende. Consumenten moeten met een paar klikken precies die persoon kunnen vinden die zij zoeken. Daarbij gaat het behalve over betrouwbaarheid van de genoten opleiding, ook om de specialisatie(s), werkervaring en referenties. Bij SPOTCER weet u direct of iemand een kindercoach, een relatiecoach of een life-coach is. U wilt immers niet terechtkomen bij een spirituele coach als u een ondernemerscoach zoekt. Hetzelfde geldt voor bedrijven die gericht zoeken naar een specifieke trainer. SPOTCER bedient dus zowel trainers, coaches, cliënten en consumenten op maat.

 

Wat biedt Spotcer

  • SPOTCER certificeert trainers en coaches. Dat gaat in een paar eenvoudige stappen volgens een heldere en overzichtelijke procedure. 
  • De website van SPOTCER biedt de mogelijkheid aan gecertificeerde trainers en coaches om zich gericht te kunnen profileren
  • Cliënten, consumenten en bedrijven kunnen op de SPOTCER-website gericht zoeken naar precies die coach of trainer die zij nodig hebben
  • SPOTCER biedt haar trainers en coaches regelmatig upgrades om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied om zich bij te scholen.